Translate

keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

207 - Mielipide kirjoitus alkoholi

Tuossa eilen tapahtui sellainen tilanne joka sai minut useaan otteeseen miettimään että miksi.. Alotetaan vaikka sillä että miksi jotkut nuoret juovat ekat känninsä ulkona jossain keskustassa ? Eikä tarvii välttämättä olla ekakaan kerta, mutta jos ei osaa juoda tietyn rajan kanssa niin MIKSI pitää tulla keskustaan nolaamaan itsensä.. 

Eilen tuli niin paljon myötähäpeää erestä tyttöä kohtaan. Joka kännissä oli mennyt kaveriltani pummimaan tupakkaa. No kaverini oli heittänyt sitten hänelle sen yhden tupakan, jonka jälkeen tyttö kysyy että mitä voin tehdä tän röökin hyvästä ? Kaverini oli vain että ei mitää, kunnos tyttö kysyy haluatko pusun ? Jolloin kaverini lennähti pari askelta kauvemmas ja tyttö lähti nolona pois. Silloin se oli viellä ihan hassua, mutta oli aika häiritsevän näköistä kun siinä seurattiin se teki lähes jokaisella miespuoliselle sanan tempun, meni pummimaan sitä tupakkaa ja niillä pojilla oli just sellane virne että varmaan käyttänyt täysin samoja sanoja niille. Sama tyttö horjuili ja huuteli siinä kokoajan jotain omiaan.

Muistan omat ekat kännini. Pelkäsin niitä, eikä olisi todellakaan tullut mielee että lähden minnekkään keskustaan juomaan ! Sillon oltiin visusti kaveriporukalla jossai ei niin ihmisten ilmoilla. Tossa kun sanoin että pelkäsin niitä, niin takoitan sillä sitä että pelkäsin ihan järkyttävästi sitä että miten tulen käyttäytymään alkoholian alaisena etten just tee niitä noloja juttuja. Mun mielestä parasta olisi kokeilla ekan kerran kotona tai vähintään melkein yhtä turvallisessa ympäristössä, koska sitä ei oikeesti voi tietää millä tavoin juuri kukin siihen alkoholiin reagoi. Varsinkin ekan kerran kun ei tiedä minkä verran on sopiva juoda että on hyvä olla eikä vaan riehu, kaatuile ja sen sellaista. 

Enkä tarkoita että vain eka kertalaisilla tai nuorilla tapahtuu tätä. Mutta se vasta onkin nolon näköistä jos jonkun vanhempi tai joku ihan aikuinen vain on tuollaisessa kunnossa isossa määrässä ihmisiä joista kaikki ei ole läheisiä. Se ei tee todellakaan kenestäkään edustan näköistä jos kännissä alkaa huutelemaan jotai, tappelemaan, kaatuilemaan, oksentelemaan tai kuseskelemaan ympäriinsä mutta sitä näkee päivittäin. Viimeksi tänään joku vanhempi ihminen tuli selittään kuinka joskus nuorena oli todella urhelullinen ja kaikki oli kunnossa. Opiskelut ja työtkin ymmärtämäni mukaan meni hyvin, mutta kun eläke alkoi tuli alkoholi kuvioihin ja valtasi hänet. Tuli pahamieli kun hän selitti yrittäneensä päästä alkoholi tavoistaan eroon käymällä puhumassa monissa eripaikoissa, mutta ei ole onnistunut. Kauheaa miten päihteet sekottaa ihmisiä... 

Mutta asiasta kukkaruukkuun. Mua ärsyttää ihmiset joka JOKA KERTA, ihan aina kun ne on kännissä ja tekee jotai tyhmää niin voivottelee sitä seuraavana aamuna kaikelle "taas tuli tehtyy sitä tätä ja tota voi hitto en juo enää ikinä" ja seuraavana vklp se sama ihminen tekee lähes samat jutut uudestaan. Jossette osaa juoda, opetelkaa tai älkää juoko vähintää lopettakaa se turha valittaminen ellei se sitten oikeesti ole vain yksi kerta jolloin menee vähän överiksi on eri asia kun sellaset joilla menee aina.


3 kommenttia :

 1. satun tuntemaan kyseisen tytön, eikä ollut todellakaan hänen ensimmäinen ryyppykerta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei ? Väitinkö niin jossain vaiheessa :) :o ?

   Poista
 2. Toisen haun perusteella google heitti blogiisi, etsin Summer Upin blogeja. Tämä sitten sattui vastaan ja on pakko kommentoida. Minun perheessä isä joi alkoholia, äiti on absolutisti. Isävainaa opetti, että alkoholia saa juoda kunhan se ei koskaan haittaa mitään, äiti piti alkoholisaarnaa minun ollessa 20.. Ok, vanhempi tuttava sitten opetti minut alkoholiin, olin n. 16v. Oli hyvä opetus ottaa alkoholia valvottuna, siinä oppi hyvin nopeasti rajat, mitä ei ylitä. Joten, en ole eläissäni sammunut kuin kahdesti, silloinkin tiedän mihin sammuin ja tuolloin myös minua valvottiin. En siis ole sekoillut kertaakaan kaupungilla, enkä sammunut hankeen tai kaupungille. Sitten vaimoni kertoi omaa nuoruutta, epäilen vahvasti kyllä hänellä olleen hevosenkegän jossain sisuksissa kun ei koskaan mitään pahaa sattunut, vaikka itsekontrolli on totaalisesti pettänyt. Tarinat on melkoisen huimia. Hänelle ei kukaan koskaan opettanut rajoja, valvotusti. Se kostautui sitten kaupungilla. Pitkä kommentti, mutta ekat kännit olisi hyvä vetää siten, että siinä on mukana valvovia silmiä.

  VastaaPoista