Translate

keskiviikko 19. marraskuuta 2014

278 - TuomitseminenNäin viime yönä hirveää unta ja se oli herätys minulle kuinka huono itseluottamus minulla nykyään on. Vaikka kuinka esitän (jopa itselleni) olevani paljon vahvempi. Se on jotenkin ainakin osallani en tiedä teistä, mutta tiedän paljon mutta minun on vaikea sisäistää kaikkea pääni sisällä. Esimerkkinä juuri se itseluottamus. Tiedän että olen helvetin hieno ihminen, olen selvinnyt suuristakin elämän myrskyistä ja tiedän että minusta on vaikka mihin. Mutta jotenkin jatkuvat pettymykset ja kokemukset on varmasti jättänyt minun päähäni epävarmuuden jäljet.

Viime yön uni kertoi hyväksymisestä. Vaikka olen aina sanonut ja olenkin sitä mieltä ! Että muiden mielipiteet ei hetkauta ja suuri viha on vain kateutta. Niin ei se silti tarkoita että se ei satuttaisi, jos ei saa tasapainoisesti elämään sitä hyvääkin. 

Unessani oli tavallaan eri osia elämästäni esim. kun olin koulukiusattu niin sitä laajimmassa määrin ja jotain monta vuotta takaista viikonloppua Lohjan rannassa, kun sielä vielä juhlapäivänä oikeasti oli se yli 100-200 henkeä. En muista tarkasti sitä unta, enkä tällä hetkellä edes ketään ketä siinä esiintyi. Mutta muistan menneeni Lohjan rantaan, jonkun tärkeän ystväni kanssa. Muistan myös sen että uni tuntui ikuiuudelta ja tuntui että jokaisella vastaan kulkialla oli minulle jotain pahaa sanottavaa ulkonäöstäni ja luonteestani. Jotenkin kun heräsin tuli hetkeksi olo, että tälläistä se olisi jos olisin vieläkin kiusattu (ja tähän lisäten kun olin kiusattu koska olin erinlainen). Jos vain hukuttuisi massaan, kukaan ei jaksaisi välittää tekemistäsi. 

Ja niinhän se todellakin on. Ala-asteella minua kiusattiin, mm. siksi että meikkasin, kaverini olivat minua vanhempia, minulla oli oppimisvaikeuksia ja kyllä tämä viimeinen naurattaa varmasti kaikkia, mutta koska käytin rintaliiveja... Nämä mitä minä olin, oli toisille täysin vierasta ja oletukseni mukaan kun joku on jollekkin täysin vierasta (varsinkin tossa iässä) siihen ei pysty samaistua. Jolloin se on automaattisesti mielenkiintoista ja helppo uhri, koska alitajunnaisesti luulee että tämä (siinä tilanteessa lapsi) elää väärällä tavalla. Josta seuraa se että lähdetään arvostelemaan sitä, koska tuntematon on pelottavaa ja kysymyksiä herättävää.

Ala-asteelta kun pääsin ja siirryin ylä-asteelle, jossa olikin sitten näitä mun kavereita jotka oli vanhempia, eikä yhtäkään vanhaa kiusaajaani. Muutenkin alko oma-ikäiseni kehittymään sen verran että ymmärsi erinlailla mun erinlaisuuden. Mutta sen jälkeen 8-luokalla, kun mun poikaystävä kuoli. Mun käytöstä alettiin kirjaimellisesti tarkkailemaan ja jotkut ihmiset jotka ei mua tuntenu, mutta oli tietosia mitä mulle on käyny moitti jokasta mun tekemistä vääränlaiseksi. Lasken sen nykyää melkeenpä kiusaamikseksi, vaikka kukaan ei oo koskaan moittinu mua päin naamaa. Aina sitä saa kuulla jostain että kun tein jotain/ihan mitä vaan, olen sydämmetön paskiainen enkä välittänyt Tonista paskaakaan. Voin sanoa että välitin/välitän/rakastin/rakastan Tonia sillon ja vieläkin. Mutta se on sitä tietämyyttä taas ja erinlaisuutta.

Senkin vielä sanon että kukaan ei voi tuomita ketään, ellei ole se itse joka on kokenut/tehnyt tai joku sen läheisemmistä ihmisistä tai oikeesti istunut sen ihmisen vieressä 24/7 tai osaa lukea ajatuksia. 

Vaikka jokin tilanne antaa jonkinlaisen kuvan päähäsi, on se luutavammin väärä. Koska et ole nähnyt, sen asian koko tarinaa. (siihen voi vaikuttaa mikä vaan, syntymästä tähän päivään tapahtuneista asioista) 

Ja kyllä minä tiedän, että joku neropatti taas tuomitsee minut myös tästä teksitä. Koska "et sä itekkään mikään pyhimys ole ja väitätkö ettet ikinä ole tuominnut ketään jonkun syyn takia". Tiedän sen varsin hyvin että en ole mikään pyhimys ja olen tuominnut ihmisiä käytösten takia. Ja uskallan väittää että jokaikinen on joskus tuominnut, jonkun jostain käytöksestä tietämättä ihan koko taustaa.


2 kommenttia :

  1. Miksi kuvittelet, että negatiivinen asenne sinua kohtaan on heti kateutta? Miksi ei voisi olla sellaista mahdollisuutta, että joku ei vain pidä sinusta tai ulkonäöstäsi? Kiusattuna olo on varmasti ollut sinulle vaikeaa ja syönyt sinua ihmisenä, mutta älä rakenna itsetuntoasi luulemalla olevasi mikään uniikki lumihiutale (jokainenhan meistä kuvittelee olevansa erilainen) jota kaikki kadehtivat, kun tuollaisesta kasvaa juuri niitä ylimielisiä typeryksiä jotka eivät todellisuudessa pysty ottamaan mitään negatiivista palautetta osakseen vaikka kuinka puhuvat ettei kiinnosta. Opettele aidosti olemaan välittämättä tyhmistä ihmisistä ja tsemppiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiesus en edes jaksa selittää mitä ajattelen koska siitä voisi tehdä melkeen oman postauksen... :D Kaikkihan me jotka ei jokaista haukkua ota itseensä olemme itseääntäynnä olevia kusipäitä. Näin lyhyesti sanottuna minusta ne jotka selittää sitä paskaa eikä jaksa olla yhtään positiiisia, vaan päivästä toiseen hakee toisten huonoja puolia esiin on niitä jollai se itseluottamus hukassa kun ei ole osannut ottaa vastaan sitä negatiivistä palautetta. Itse en tietääkseni kuvittele olevani mitenkään uniikki lumihiutale :D Kyllä osaan ottaa asita vastaan mitä minulle ikinä sanotaankin ja on sanottukkin vaikka mitä. Jos nään siinä "palautteessa" mitään perää niin avaan korvani, muuten annan sen vain mennä ohitseni. Koska ihmise4t puhuu niin paljon paskaa että herran jumala niitä ihmis raukkoja jos jää jokaista miettimään ikuisuuksiin !

      Poista